Welke behandeling

Nanette heeft Craniocervicale Instabiliteit, afgekort CCI en Atlanto-axiale instabiliteit, afgekort AAI, zijn wervel C3,4 en 5 instabiel, zit de tussenwervel C6 en C7 scheef en is er vermoedelijk sprake van Tethered cord (de ruggenmerg zit onder in de ruggenwervel vast aan de structuren). Ook is er sprake van scoliose en Mastocytose, afgekort MCas, maar ook van afwijkende bloedvaten en zenuwen in haar hoofd.

Nanette zal na het dragen van een HALO voor een test periode een volledige nekfusie ondergaan, helaas zowel aan de achterkant als aan de voorkant i.v.m. de scoliose. De tethered cord moet worden gevonden en operatief los gemaakt worden. Al met al een lange zware en zeer invaliderende operatie. Nanette zal iedere beweging van haar nek verliezen, maar het zal er wel voor zorgen dat haar situatie niet zal verslechteren. De operatie zal er zelfs voor zorgen dat haar situatie zal verbeteren: minder vermoeid zijn, de deur uit kunnen, beter licht kunnen verdragen en zelfs weer kunnen lopen!

Naast de kosten voor de operatie is er ook sprake van bijkomende kosten als de vliegreis en verblijf, vooronderzoeken en nacontrole, medicatie en aanpassingen aan het huis.